Hop til hovedindholdet

IdrætsPlatformen Danmark logo

Sporting Capital Academy. Vejen til styrket idrætsdeltagelse i praksis


Dato og tid

Onsdag d. 4. maj 2022 kl. 10:00 til 16:00

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 3. maj 2022 kl. 18:00

Sted

Online + Nyborg Idrætscenter, Storebæltsvej 13, 5800 Nyborg Online + Nyborg Idrætscenter
Storebæltsvej 13
5800 Nyborg

Sporting Capital Academy. Vejen til styrket idrætsdeltagelse i praksis


Sporting Capital Academy



IdrætsPlatformen Danmark inviterer sammen med en af Europas absolut førende og mest erfarne eksperter i idrætsdeltagelse, englænderen Nick Rowe og i partnerskab med Dansk Firmaidræt til kursusserien ’Sporting Capital Academy. Vejen til styrket idrætsdeltagelse i praksis’. 

‘Sporting Capital’ er et praktisk håndterbart redskab for eksempelvis idrætsudbydere i foreninger, forbund, faciliteter, offentlige forvaltninger, uddannelsesinstitutioner eller private idrætsudbydere om, hvordan man kan forstå og forbedre den enkelte borgers oplevelse og relation til idrætsudøvelse og derigennem bedre planlægge, tilrettelægge og motivere til idrætsdeltagelse gennem hele livet.

Sporting Capital Academy bygger på Nick Rowes research og teori om ’Sporting Capital’. Der er helt konkrete værktøjer til at øge idrætsdeltagelsen. Kurset afvikles i Nyborg den 4. maj.

Undervisningen foregår på engelsk, men vil blive perspektiveret ind i en dansk kontekst.  

Vi har genemført to introducerende onlinemoduler på halvanden time, som du får adgang til online/materiale.

Tid og sted:
Onsdag den 4. maj kl. 09.30-15.30 i Nyborg hos Lokale og Anlægsfonden, Holmens Boulevard 13, Nyborg (gåafstand fra stationen).

Pris og tilmelding:
Deltagelse i seminaret: 1.500,- kr. ekskl. moms

Prisen inkluderer et eksemplar af bogen ’Sporting Capital’ samt lokale og forplejning på Modul 3 i Nyborg.

Program:
Læs det detaljerede program for Sporting Capital Academy på IdrætsPlatformens hjemmeside på dette link.

Kursusledelse: 

Nick Rowe, freelance analytiker og forfatter til bogen ’Sporting Capital. Transforming Sports Development Policy and Practice’ (2018). Nick Rowes research og teori om Sporting Capital er udviklet på baggrund af 27 års erfaring med analyse og research i idrætsdeltagelse i bl.a. Great Britain Sports Council og Sport England, hvor han blandt andet havde ansvar for tilrettelæggelsen af Europas største idrætsvaneundersøgelse ’Active People Survey’. Nick Rowe har en meget bred indsigt og erfaring med idrætssektoren i Storbritannien og Europa og har deltaget i adskillige arbejdsgrupper og forskningsprojekter om idrætsdeltagelse og idrætspolitiske strategier på europæisk plan. 

Henrik H. Brandt, journalist og konsulent i idræts- og fritidssektoren og daglig leder af IdrætsPlatformen Danmark. Henrik H. Brandt har et indgående kendskab til den danske idrætssektor. Som direktør for Idrættens Analyseinstitut i 2005-2018 var han med til at udvikle og perspektivere undersøgelsen ’Danskernes motions- og sportsvaner’ og en lang række analyseprojekter om kommunal og national idrætspolitik. Henrik H. Brandt har desuden været bestyrelsesmedlem i Observatory fo Sport in Scotland (OSS) gennem en årrække og har et indgående kendskab til den britiske sportsmodels styrker og svagheder. Han vil således bidrage til perspektivering og refleksion i forhold til at implementere Sporting Capital teorien i en dansk kontekst.

Kursusindhold:
  • Hvorfor fortsætter mange som engagerede idrætsudøvere gennem hele livet trods tilværelsens forskellige udfordringer og forandringer, mens andre måske dropper ud allerede som teenagere og aldrig rigtigt vender tilbage til en aktiv livsstil?
  • Hvorfor har offentlige eller halvoffentlige investeringer, visioner og strategier gennem mange år haft så svært ved at reelt at påvirke kurven over idrætsdeltagelse?
  • Hvorfor er der (fortsat) så enorme forskelle i idrætsdeltagelse mellem forskellige socioøkonomiske grupper?
  • Hvordan kan man som idrætsudbyder, facilitet eller forvaltning konkret designe økonomisk bæredygtige og sammenhængende interventioner for at øge idrætsdeltagelsen?
Svaret er en bedre forståelse af den enkelte borgers valg, frafald, motivation og muligheder gennem et livsforløb. Teorien Sporting Capital bygger på mentale, fysiske og socialøkonomiske faktorer og giver et stærkt redskab til både at analysere og tilrettelægge bedre for livslang idrætsdeltagelse og fysisk aktivitet i praksis for vidt forskellige målgrupper. 

På kurset vil deltagerne både få indsigt og forståelse af Sporting Capital samt bidrage med egne erfaringer og ideer i forhold til at designe fremtidens idrætsmiljøer og interventioner på en måde, som kan få reel effekt på idrætsdeltagelsen og for motivation og oplevelse af deltagelse i idræt og fysisk aktivitet for den enkelte. Deltagerne får et konkret ‘batteri’ af spørgsmål som værktøj til at identificere forskellige målgruppers ‘idrætslige kapital’.

Målgrupper: 
Idrætsforbund og idrætsforeninger, proaktive idrætsfaciliteter, trænere og instruktører, kommunale forvaltninger i fritids- eller sundhedssektoren, aftenskoler, private idrætsudbydere, undervisere, studerende i idræt eller sportsmanagement m.m.

Yderligere oplysninger

Henrik H. Brandt
Daglig leder af IdrætsPlatformen Danmark
Tlf. +45 29210972
henrik.brandt@idraetsplatformen.dk

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >